Skip to main content
 

Veiligheid
U krijgt de beschikking over een elektrisch aangedreven Memmo die goedgekeurd is door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Daarmee wordt voldaan aan de wettelijke veiligheidseisen en kan gebruik gemaakt worden van de openbare weg.

De bestuurder dient hiervoor in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs. De bestuurder heeft hierdoor dus voldoende ervaring/ inzicht in het verkeer en heeft ervaring in het besturen van een voertuig.

Het besturen van de Memmo is in hoofdlijnen vergelijkbaar met een reguliere auto. De primaire functies komen namelijk overeen; sturen, remmen en versnellen gaat op een soortgelijke manier. Hierbij merken we op dat de remfunctie mechanisch is en dus onafhankelijk van o.a. het accuvermogen van de Memmo. Wij geven uitvoerig uitleg bij ingebruikname en verstrekken daarnaast een overzichtelijke instructiekaart.

De Memmo is onder andere voorzien van veiligheidsgordels voor alle inzittenden, een extra binnenspiegel om de passagiers in de gaten te kunnen houden en een akoestisch achteruitrijdsignaal. Daarnaast zijn alle voertuigen uitgerust met een pechpakket, zoals een gevarendriehoek en veiligheidsvesten. Mocht zich onverhoopt een probleem voordoen, dan kunnen alle inzittenden, veilig en comfortabel, wachten op assistentie.

De bijbehorende verzekering biedt goede dekking, zodat u en uw passagiers met een gerust gevoel op weg kunnen.

Goedgekeurd

Bestuurder

Veiligheidsgordels

Spiegels

Achteruitrijsignaal