Skip to main content

Over Memmo

Robbert Dammers heeft Memmo in 2017 opgericht vanuit de overtuiging dat een toename van mobiliteit bijdraagt aan de gezondheid en levensvreugde van ouderen. Hij ontwikkelt dan ook producten die mensen in staat stellen om weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Efficiënt, veilig en comfortabel.

Robbert Dammers startte zijn werkzame leven bij een leasemaatschappij. Mobiliteit bleef ook daarna zijn drijfveer, want toen hij de overstap maakte om interim opdrachten binnen de bancaire sector uit te voeren, wisselde hij deze af met automotive vraagstukken. Van personen- tot vrachtvervoer, van individuele mobiliteit tot groepsvervoer. Zoals hij zelf zegt: “Iedereen – of je nu piepjong of al wat ouder bent – heeft de behoefte om eropuit te gaan, om zich vrij te kunnen voortbewegen.”

Naast zijn werk zet hij zich sinds jaar en dag actief in voor instanties met een meer maatschappelijke missie; organisaties die zich richten op dienstbaarheid aan de maatschappij. Het viel hem op dat slechts zelden duurzame projecten werden uitgevoerd ten behoeve van niet-zelfstandige mobiliteit. Laat staan projecten die meerdere jaren omvatten. En omdat mobiliteit nu eenmaal zijn passie is en de reguliere zorg beperkt is in haar mogelijkheden om cliënten ‘eropuit’ te laten gaan, besloot hij zich daarop te richten.

Na zich intensief te hebben verdiept in de uitdagingen en belemmeringen waarmee de zorgsector te kampen heeft, werkte hij zijn ideeën uit tot een concept dat reguliere en particuliere zorginstellingen in staat stelt hun cliënten wel dat stuk vrijheid te bieden. Zorgeloos, efficiënt en zonder grote financiële investeringen.

In de praktijk blijkt het concept een succes. Robbert’s belangrijkste uitgangspunten – efficiency en veiligheid – zijn meer dan afdoende geborgd; de toegankelijkheid en het gemak voor de gebruikers zijn optimaal bevonden en dankzij maatwerk zijn de wensen van de individuele zorginstellingen en hun cliënten eenvoudig te vervullen.